Energia verde si casele modulare: panourile fotovoltaice

energia verde si casele modulare panourile fotovoltaice

Energia verde si casele modulare: panourile fotovoltaice

In zilele noastre, electricitatea generata din surse regenarabile este visul multor oameni, datorita caracterului sau de energie nepoluanta si independenta. In ultima vreme, aceasta a devenit din ce in ce mai prezenta pe piata, in special pentru locuintele care nu beneficiaza de racordare la reteaua nationala de electricitate.

Energia solara este energia produsa prin transferul energiei luminoase radiata de Soare. Instalatiile solare pot fi termice si fotovoltaice. Primele sunt un convertor instantaneu, care furnizeaza energie doar in prezenta radiatiei solare. Instalatiile fotovoltaice produc electricitate prin intermediul celulelor cu siciliu. O celula fotovoltaica nu este suficienta pentru a produce energie eficienta, de aceea a luat nastere panoul fotovoltaic, care reprezinta legarea mai multor celule.

Casele modulare, fiind totodata si case eco, sunt active si independente energetic, de aceea, in general, sunt dotate cu sisteme care produc energie fotovoltaica. Astfel, pe langa flexibilitatea lor prin care sunt pozitionate in tot felul de medii, sistemul sau independent care produce energie electrica este inca un plus care transforma aceste case in locuinte complete.

Unul din cele mai mari avantaje pe care le prezinta casele modulare cu panouri fotovoltaice este ca nu polueaza mediul in niciun fel, produc si consuma in acelasi loc. De asemenea, fatada eficienta energetic poate oferi casei un aspect modern prin imbinarea lemnului, in contrast cu finisajul lucios al panourilor.

 

Aceste case au o durata mare de viata, prin materialele si maniera in care sunt construite, menite sa fie reconfigurate ori de cate ori este nevoie. Acest lucru se aplica si la panourile fotovoltaice, care au o fiabilitate ridicata, putand fi exploatate usor, datorita faptului ca nu au componente in miscare.

 

Utilizarea energiei fotovoltaice aduce cu sine dezavantajul dependentei de puterea solara, uneori fiind necesare in plus si solutii energetice complementare, daca zona climatica unde este asezata locuinta nu permite producerea unei electricitati suficiente.

 

Tehnologia evolueaza si cauta solutii cat mai bune pentru a imbunatati calitatea energiei fotovoltaice, in prezent fiind create celule fotovoltaice emergente, care contin polimeri organici, molecule si diverse tipuri de compusi anorganici. Acestea promit a fi mai ieftine ca pret decat panourile cu celule fotovoltaice ce contin siliciu, precum si mai flexibile si accesibile unei game largi de conditii de iluminare.