Casele modulare - locuinte pentru victimele dezastrelor

Case modulare - locuinte pentru victimele dezastrelor

Casele modulare - locuinte pentru victimele dezastrelor

Casele modulare sunt remarcabile prin modalitatea lor de a fi construite cat mai rapid in diverse medii de viata, fiind perfect functionale, la fel ca locuintele obișnuite.

Exista situatii in viata in care alegerea de a construi rapid nu este doar o dorinta, ci o nevoie urgenta, cum se intampla in cazul oamenilor care raman fara adapost din cauza unor calamitati. Cate tipuri de dezastre naturale exista, tot atatea tipuri de victime și tot atatea tipuri de nevoi specifice de locuire.

O locuinta container iși propune sa satisfaca nevoia urgenta a victimei de a-și gasi un adapost, stabilizeaza mediul de locuit pentru victime și gestioneaza eficient regiuni predispuse la dezastre. De asemenea, poate facilita procesul de salvare, prin personalizarea fiecarei case modulare, in functie de specificul victimelor (epidemii, incendii, cutremure, radiatii etc).

Locuintele temporare sunt vitale pentru reconstructia zonelor afectate de calamitati și pot fi ușor implementate prin arhitectura modulara. Containerele nu numai ca raspund nevoilor imediate de locuinte ale victimelor dezastrelor, ci pot oferi un spatiu de locuit pentru o intreaga familie.

Locuintele modulare pentru victimele dezastrelor respecta trei principii fundamentale: upcycling, ecologie, și responsabilitate sociala. Astfel, contribuie la industrializarea materialelor de reciclare, construiesc o economie circulara, au un impact redus asupra mediului, se folosesc de materiale sustenabile, creeaza un mediu interior sanatos și respecta dreptul omului de a avea o locuinta.