Arhitectura contemporană - casele modulare

Arhitectura contemporană - case modulare

Arhitectura contemporană - casele modulare

De-a lungul timpului, omul a explorat tot mai multe modalitati de a-si usura viata, existand o tendinta Innascuta de a cauta dobandirea unor avantaje maxime in urma unui efort minim. Viata de zi cu zi capata un ritm din ce in ce mai alert si progresele tehnice se bazeaza pe importanta rapiditatii In viata omului. Acest fapt este valabil si In domeniul constructiilor, unde devine esential sa construiesti cat mai rapid.

Pe langa rapiditatea construirii, alta idee pe care se bazeaza tot mai mult arhitectura moderna este responsabilitatea fata de mediu. Cumva, materialele naturale precum lemnul ocupa din nou un loc central In domeniu, datorita calitatilor ecologice, durabile, maleabile si estetice.

Nevoia de a construi mai rapid, precum si cea de a construi respectand natura, este Indeplinita cel mai bine de un concept inovator In arhitectura prezenta: casele modulare. Aceste constructii sunt menite sa uneasca Intr-un mod inteligent caracteristicile locuintei ideale ale timpului nostru: sunt durabile, eficiente, se construiesc rapid si ieftin, sunt flexibile, putand fi mutate usor.

Cu alte cuvinte, casele modulare sunt ecologice, rapid de construit si eficiente. Respecta cu desavarsire mediul inconjurator, inca de la inceputul construirii, lucratorii, echipamentele de lucru si furnizorii fiind In numar mult mai redus decat la alt tip de constructie. De asemenea, minimizeaza cererea de materii prime si pot fi reconditionate In functie de noile nevoi ale oamenilor.

Printre avantajele constructiilor modulare enumeram si faptul ca pot fi transportate usor ca produs asamblat finit. De asemenea, lemnul are o rezistenta termica mai mare fata de elementele de structura din otel, iar containerul se poate asambla sau dezasambla foarte rapid, in vederea relocarii pe componente.

Putand fi construite intr-un mediu interior si ulterior mutate, ofera o siguranta mai mare lucratorilor, reducand riscul accidentarii la locul de munca.

Si nu in ultimul rand, pe langa faptul ca ofera avantaje maxime, fiind rentabile pentru a construi cu un buget cat mai mic, constructiile modulare pot lua diverse forme si functii, in functie de alegerile clientului. in prezent, un design modern si estetic folosit in crearea caselor modulare este reprezentat de imbinarea lemnului cu a sticlei, oferind astfel un aspect minimalist si elegant.

In concluzie, aceaste constructii inovatoare insumeaza foarte bine nevoile omului din prezent si de ce nu, si din viitor, avand capacitatea de a se extinde si modifica ori de cate ori clientul doreste o noua personalizare.